![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguH9cQljcmoKpnSSgopbP8zsGxEj0f0yxNQm9sSwPo3a7WW9ZB1MqQjX7cvf-HWxyUy2WvtKibKRysuowilse-pmny_X6NxQD0vO7UJoJtGk9R10zaRVtsyw2Bw1qqhyphenhyphenig-vj3C0jYwA/s320/DSC_0136a.jpg)
nova fermentacijska hala
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEizaOj3CaiEUkwEKYhbTLlu8NZqaeoGEaPxC1NwABib1VopW7UZ0eiH5MFqx5_zrNHp8Y_uR3D2oaRNg2RyNsKBJXXpC2rCn8h4YR_hCRKy8QcYHB5WeEzf4BRDKKySU-Y9mzCYD0pBXA/s320/DSC_0135a.jpg)
preše
V letu 2011 so v kleti P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. v razvoj tehnologije vložili 4,3 milijonov evrov in nove investicije prinašajo v ljutomersko in ormoško klet najsodobnejšo tehnologijo, širitev kapacitet ter izjemne pogoje za pridelavo vin najvišje kakovosti ter pridelanih iz najboljših leg v Jeruzalemsko-Ormoških goricah, ki sodijo med 5% najboljših svetovnih leg za pridelavo vin.
Pri kreiranju vin uporabljajo tradicionalne metode v odnosu do narave in okolja, so inovativni v tehnologijah in procesih, v odnosu do ljudi jim je pomembno prijateljstvo in družinske vrednote, konec koncev pa tudi stremijo za ustvarjanjem optimalnega razmerja med kakovostjo in ceno.
In v nadaljevanju večera smo se lahko tudi sami prepričali v kvaliteto njihovih vin. Mitja Herga, direktor za enologijo in razvoj vinogradništva ter vinarstva nam je v prijetnem ambientu Dvorca Jeruzalem predstavil vina linije Mitja's, ki so in bodo tudi v prihodnje, pridelana iz najboljših leg v Jeruzalemskih goricah - Kog, Ela ter Svetinje, in sicer na osnovi daljšega časovnega zorenja, na tradicionalen način - v lesenih sodih, z več telesa ter v manjših serijah po izboru enologa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-P1N6bYx359aAwhCgvNinzan1jZs0Iz2pO3mHrlwKaBBYyVYHxRCYo3heJlMfSrKS-xMkJ572GvbB3dCJANSiS6Df46Yzfeinbwu4VLtfU7jUlPDBRqLDZM0Vg5cdtelJ-y7mJ7VooA/s320/Picture+500_1.jpg)
Ob izvrstnih jedeh, ki jih je pripravil Gregor, mladi perspektivni kuhar z Dvorca Jeruzalem, smo tako poskusili iz linije Mitja's:
- šipon 2009, polno in bogato vino, ki spominja na grenivko in sveža jabolka, z lepo uravnoteženo kislino
- renski rizling 2009, s kompleksnim značajem in rahlim pridihom vinogradniške breskve pa tudi petrolejske note
- traminec 2009, sladko zorjeno vino s karakterjem pozne trgatve in polnim telesom nas navduši z dolgim, polnim in mehkim pookusom
Poleg linije Mitja's smo lahko poskusili tudi dva vzorca vin iz linije Gomila: sauvignon 2010 in chardonnay 2010.
Gregor pa je s svojo ekipo poskrbel za posebno sladko presenečenje - torto v obliki steklenice z motivom linije Mitja's.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOAVhjMQElNhvNWNaJHQANChvuNAANNaMQiZlK-Udtx34fuAOFngupxVKUkikNPwxGfNW6XxFXPlawpMRKor-1xpEorMJcCIguLSYOrmGXd2PPaA8_A6Vay7Bg2nGijMCOyKXczJhTAw/s320/Picture+501_1.jpg)
Ni komentarjev:
Objavite komentar