petek, 2. december 2011

P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. - predstavitev najnovejših pridobitev

Meglen in hladen prvi decemberski dan ni bil ovira, da se ne bi odzvali prijaznemu vabilu gostiteljem P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. in se pripeljali do njihove kleti v Ormožu in bili prisotni pri otvoritvi njihove letošnje največje pridobitve: ene najsodobnejših fermentacijskih hal v Evropi in nove prešne hiše, s čimer so še bližje evropskemu vrhu pridelave belih vin.


















nova fermentacijska hala





















preše

V letu 2011 so v kleti P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. v razvoj tehnologije vložili 4,3 milijonov evrov in nove investicije prinašajo v ljutomersko in ormoško klet najsodobnejšo tehnologijo, širitev kapacitet ter izjemne pogoje za pridelavo vin najvišje kakovosti ter pridelanih iz najboljših leg v Jeruzalemsko-Ormoških goricah, ki sodijo med 5% najboljših svetovnih leg za pridelavo vin.

Pri kreiranju vin uporabljajo tradicionalne metode v odnosu do narave in okolja, so inovativni v tehnologijah in procesih, v odnosu do ljudi jim je pomembno prijateljstvo in družinske vrednote, konec koncev pa tudi stremijo za ustvarjanjem optimalnega razmerja med kakovostjo in ceno.

In v nadaljevanju večera smo se lahko tudi sami prepričali v kvaliteto njihovih vin. Mitja Herga, direktor za enologijo in razvoj vinogradništva ter vinarstva nam je v prijetnem ambientu Dvorca Jeruzalem predstavil vina linije Mitja's, ki so in bodo tudi v prihodnje, pridelana iz najboljših leg v Jeruzalemskih goricah - Kog, Ela ter Svetinje, in sicer na osnovi daljšega časovnega zorenja, na tradicionalen način - v lesenih sodih, z več telesa ter v manjših serijah po izboru enologa.















Ob izvrstnih jedeh, ki jih je pripravil Gregor, mladi perspektivni kuhar z Dvorca Jeruzalem, smo tako poskusili iz linije Mitja's:

- šipon 2009, polno in bogato vino, ki spominja na grenivko in sveža jabolka, z lepo uravnoteženo kislino
- renski rizling 2009, s kompleksnim značajem in rahlim pridihom vinogradniške breskve pa tudi petrolejske note
- traminec 2009, sladko zorjeno vino s karakterjem pozne trgatve in polnim telesom nas navduši z dolgim, polnim in mehkim pookusom

Poleg linije Mitja's smo lahko poskusili tudi dva vzorca vin iz linije Gomila: sauvignon 2010 in chardonnay 2010.

Gregor pa je s svojo ekipo poskrbel za posebno sladko presenečenje - torto v obliki steklenice z motivom linije Mitja's.


Ni komentarjev:

Objavite komentar