sreda, 21. oktober 2009

Piškotno testo s tartufi in čokoladno kremo

(sestavine so za 20 do 25 oseb)
Piškotno testo:
- 90 dag bele moke
- 30 dag sladkorja
- 60 dag margarine (ali masla)
- 1 jajce
- 10 do 12 malih žličk črne tartufate (količina vezana na to, kako močen okus po tartufih želimo)
- 1 mala žlička mletih belih tartufov
- 1 pecilni prašek
- 1 vanilin sladkor

Moko pomešaj s pecilnim praškom, naredi jamico in daj vanjo vse ostale sestavine. Te ostale sestavine dobro premešaj in pregneti, da postanejo čim bolj gladke. Nato hitro dodaj moko. Če testo predolgo gneteš, se bo začelo drobiti in bo neuporabno. Nato ga razvaljaj cca 5 mm debelo in izreži pravokotnike v velikosti modela, kjer se bo sladica hladila. Speci v prej ogreti pečici na 180°C do zlato rumene barve (cca 15 minut).

Čokoladna krema:
- 1 kg margarine
- 24 žlic sladkorja v prahu
- 24 žlic grenkega kakava
- 2 vanilijeva sladkorja

Margarino počasi raztopi (ne preveč segreti). V skledo daj kakav, sladkor in vaniljeva sladkorja in vse skupaj premešaj. Počasi prilij stopljeno margarino in vse skupaj zmiksaj v kremo.


Model za sladico obloži s peki papirjem (ali pa s prozorno folijo) in vanj položi prvo piškotasto plast (po želji jo malo pokapljaj z mlekom, ki mu, če želiš močnejši okus tartufov, dodaj malo olja s tartufom). Prelij s čokoladno kremo in čez to položi še drugo plast piškotnega testa (ki jo prav tako, kot prejšnjo, lahko po želji še malo namočiš). Dobro ohladi, najbolje čez noč. Zvrni iz pekača in nareži na tanjše rezine.

Ni komentarjev:

Objavite komentar