nedelja, 27. december 2009

Natašin - poročilo

Lokacija: Pr'Potic v Ljubljani

Datum: 26.12.2009
Začetek: ob 19.30

Tokratni mnogoboj je bil namenjen zaključeni družbi. Z Natašo in njenimi prijatelji smo preživeli fantastičen večer, kjer tokrat nismo le degustirali izvrstnih vin in iskali najbolj všečne kombinacije s hrano, ampak smo tudi prepevali, na koncu pa še zaplesali.

Začeli smo takole:


Ob aperitivnem prigrizku, gamsovo salamo (Pačnik, Šentanel) s pomakcami z domačije Butul (mostardo hrušk in šalotke, zelenimi paradižniki in bučkino-paradižnikovim džemom s sivko) je brbončice predramila suha penina iz VK Jeruzalem Ormož, Štajerska.


I. Sirova pita z mešanimi gozdnimi gobami


Jed je bila na mnogoboju predstavljena drugič in tudi tokrat je požela pravi naval navdušenja. In ja, recept je na voljo...
Vina, ki so jih zbrali mnogobojci k tej jedi, so bila naravnost odlična in izbor tistega, ki se z jedjo najbolj ujame, je bil vse prej kot lahek. Pravzaprav bi lahko rekli, da so zmagovalci vsi!

Uvrstitev vin po ujemanju s hrano


Kaj


Prinesel
1
chardonnay
2006


Samo

Peršolja, Kozana, Goriška brda, SI

2
zelen
2007

Rajko

Uhelj Bojan, Vipavska dolina, SI

3
sauvignon
2008

Katarina

Verus, Ormož, jeruzalemsko-ormoške gorice, SI

4
tokaj, jakot
2004

Matjaž

Radikon, Venezia Giulia, III.
Piščančja prsa, nadevana z artičokami in parmezanom, slan krompir s peteršiljemZanimivo in pohvalno, da sta dva mnogobojca za k tej jedi izbrala rdeče vino, ki se je lepo ujelo z jedjo. Rdeče vino k perutnini? Seveda.

Uvrstitev vin po ujemanju s hrano


Kaj

Prinesel
1 sauvignon 2008
Davorin

Vinogradi Horvat, Maribor, Štajerska Slovenija, SI

2 cabernet franc, barrique 2003
Samo

Peršolja, Kozana, Goriška brda, SI

3 refošk 2008
Rajko

Uhelj Bojan, Vipavska dolina, SI

4 traminec 2008
Andrej

Kapela, Kapelski vinogradi, Štajerska Slovenija, SI


Izven konkurence smo ponudili tudi rose 2008 iz VK Jeruzalem Ormož, in vsi smo bili enotnega mnenja, da je to vino jed dopolnjevalo celo najbolje. Hvala, Robi, za to presenečenje!


III. Vanilijev sladoled na pomarančni omaki, potresen z mletimi karameliziranimi bučnimi semeni ter prelit z bučnim oljem oljarne KocbekUvrstitev vin po ujemanju s hrano


Kaj

Prinesel
1 renski rizling 2008
Katarina

Puklavec, Miklavž pri Ormožu, Štajerska Slovenija, SI

1 sauvignn, izbor 2006
Davorin

Vinogradi Horvat, Maribor, Štajerska Slovenija, SI

3 rumeni muškat, sušeno grozdje 2008
Matjaž

Cigoj, Črniče, Vipavska dolina, SI

4 laški rizling, polsladko 2004
Andrej

Kupljen, Radgonsko-kapelski v.o., Štajerska Slovenija, SIV nadaljevanju je za presenečenje poskrbel Matjaž, ki je za k sladici prinesel še plavac mali, 2006, ki je bil po mnenju omizja povsem konkurenčem prvim dvem vinom, ki so ju sicer gostje ocenili, kot najbolj všečni v kombinaciji s sladico. Hvala, Matjaž!


Hvala vsem za prijetno družbo in vaše komentarje. Vsa vina so bila tudi tokrat izvrstna in so lepo dopolnjevala jedi na krožnikih. Predvsem pa hvala za izredno popestritev večera s petjem in potem v nadaljevanju tudi s plesom! Bili ste naravnost fantastična skupina!

Več slik.
Za gostoljubje najlepša hvala gostilni Pr'Potic - Silvani, Chadu in Bojanu.

Uvodno vino, suho penino, ter rose, kot presenečenje h glavni jedi, je prispevala VK Jeruzalem Ormož, Štajerska Slovenija.


Ni komentarjev:

Objavite komentar