sestavine so za cca 20 oseb
Testo:
60 - 70 dag moke
50 dag masla ali margarine
12 žlic vode
žlička soli
Presejano moko zmešamo s pol žličke soli. Dodamo na koščke narezano malslo ter ledeno mrzlo vodo in zagnetemo testo. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v folijo in damo vsaj za pol ure v hladilnik.
nadev:
2 večji rdeči čebuli (če nimaš rdeče, lahko vzameš tudi navadno)
80 dag mešanih gozdnih gob
sol, poper
koriander (zmelji v možnarju)
60 dag naribanega sira
suho belo vino (jaz sem uporabila malvazio Montis)
Na drobno sesekljani čebuli zduši narezane gobe, dodaj začimbe (po okusu), ko tekočina izpari, zalij z belim vinom. Ohlajene gobe zmešaj skupaj z naribanim sirom. Pekač obloži s peki papirjem, na katerega daš razvaljano testo (najlažje to storiš tako, da testo kar v pekaču pritiskaš z rokami, da se razleze po celei površini). Testo naloži z gobovim nadevom. Pečico ogrej na cca 190°C in peci cca 30 do 40 minut. Preden narežeš, pusti, da se malce ohladi. Serviraj toplo.
petek, 25. december 2009
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar