+386 41 715 543
Vanja Mramor, sommelier II, WSET 2
diplomirana ekonomistka, prej zaposlena na ministrtvu RS za finance, ki je nove izzive našla v kulinariki in predvsem promociji kvalitetne kulinarike skozi druženje jedi in vina. Organizatorka in moderatorka Vanjinih vinskih mnogobojev - družabnih večerij, na katerih ljubiteljski poznavalci ali popolni laiki raziskujejo kombinacije hrane in vina, ter pivoznanske različice - Vanjinih pivoznanskih mnogobojev, organizatorka in moderatorka kulinaričnih delavnic tako za otroke kot za odrasle, piše in ureja kulinarični blog http://mmm.vanja.si. S svojimi kulinaričnimi delavnicami redno sodeluje na domačih kulinaričnih in vinskih festivalih.
Opravila je:
- izobraževanje za pokuševalca vin, mošta in drugih izdelkov iz grozdja, ki ga organizira Biotehnična fakulteta v Ljubljani in prejela odločbo za uradnega ocenjevalca - pokuševalca,
- izobraževanje in opravljen izpit WSET Level 2
- izobraževanje za naziv sommelier I in II (Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije),
- izobraževanje za sommelierja ljubitelja in senzoriko-retoriko (izobraževanje je organiziral Zavod Slovino),
- se dodatno usposabljala v restavraciji JB pri Janezu Bratovžu, na kulinaričnih delavnicah na domačiji Butul v Slovenski Istri, v Gostilni Rajh v Bakovcih v Prekmurju, na turistični kmetiji Hlebec v Prlekiji in drugih kulinaričnih delavnicah s pripravo lokalnih jedi,
- udeležila se je izobraževanj v tujini, kot npr. Festival Polenovke v Vicenci (Italija), Mad food Camp Kopenhagen pod okriljem Reneja Redzepija, velikega chefa iz restavracije Noma (Danska).
- Sodeluje tudi v raznih delovnih skupinah, kjer se izbirajo kombinacije med jedmi in izbranimi vini.
Opravila je:
- izobraževanje za pokuševalca vin, mošta in drugih izdelkov iz grozdja, ki ga organizira Biotehnična fakulteta v Ljubljani in prejela odločbo za uradnega ocenjevalca - pokuševalca,
- izobraževanje in opravljen izpit WSET Level 2
- izobraževanje za naziv sommelier I in II (Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije),
- izobraževanje za sommelierja ljubitelja in senzoriko-retoriko (izobraževanje je organiziral Zavod Slovino),
- se dodatno usposabljala v restavraciji JB pri Janezu Bratovžu, na kulinaričnih delavnicah na domačiji Butul v Slovenski Istri, v Gostilni Rajh v Bakovcih v Prekmurju, na turistični kmetiji Hlebec v Prlekiji in drugih kulinaričnih delavnicah s pripravo lokalnih jedi,
- udeležila se je izobraževanj v tujini, kot npr. Festival Polenovke v Vicenci (Italija), Mad food Camp Kopenhagen pod okriljem Reneja Redzepija, velikega chefa iz restavracije Noma (Danska).
- Sodeluje tudi v raznih delovnih skupinah, kjer se izbirajo kombinacije med jedmi in izbranimi vini.
Za vas/For You
Ni komentarjev:
Objavite komentar