ponedeljek, 16. maj 2011

Vodene degustacije po Goriških Brdih - IIV Goriška Brda smo sicer prišli že v petek, 13.05.2011, ko smo imeli VVM "V Brdih pri Štekarjev'mu Juretu".
Naslednji dan (sobota, 14.5.2011) smo se po dobrem domačem zajtrku v prekrasnem sončnem vremenu najprej odpravili v Štekarjev sadovnjak, poln slastnih rdečih češenj.Nato pa smo se odpeljali do kleti Vina Ronk, kjer nas je že čakal Davor Kristančič s svojim bratom Andrejem.

Davor nas je najprej odpeljal v svojo klet in nam predstavil svoj način kletarjenja in pridelave žlahtne kapljice.


Ob Davorinovi razlagi smo poskusili
v kleti:
- rebulo 2010
in
- chardonnay 2010

Nato pa smo nadaljevali z degustaciji na vrtu pred hišo.


Ob prijetni Davorjevi razlagi smo tako poskusili še:
- beli pinot 2009
- sauvignon 2008
- cabernet franc 2008
- cabernet sauvignon 2007
in
- merlot 2007
Davor je prejšnji večer sodeloval kot mnogobojec na VVM pri Štekarjevih, danes pa nas je prijazno sprejel na svoji domačiji.


Po degustaciji smo še malce uživali v prijetnih sončnih žarkih in klepetu, nato pa smo se počasi odpeljali v Višnjevik do kleti KristalVin, kjer nas je pričakal Alan.
Po krajši uvodni predstavitvi domačije, smo se odpravili v klet, kjer nam je Alan predstavil svoj način kletarjenja in pridelave vin.


V stari kleti smo poskusili:
- rebulo 2009
- sivi pinot 2009
in
- sauvignon 2009


Nato pa smo imeli priložnost poskusiti še magnum polnitev, in sicer merlot 2005.
Čez čas se nam je pridružil še Alanov oče Aleš in nam povedal še par zanimivosti glede njihovega načina kletarjenja in pridelave žlahtne kapljice ter nam predstavil še merlot 2008.

Odlična vina in predstavitev je na gostih pustila izjemen vtis in zadovoljni smo se odpeljali nazaj do Štekarjevih.

Več slik
.

Še enkrat hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo uživali v izjemnih lepotah Goriških Brd in poskusili vaša res izvrstna vina! Prav gotovo pridemo še kdaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar