nedelja, 14. junij 2015

Food and Champagne Veuve Clicquot pairing ali Privatni vanjin vinski mnogoboj s šampanjci Veuve Clicquot


Vse skupaj se je dogajalo 1.6.2015 v Hotelu de Marc, Veuve Clicquot, v družbi ga. Irene Morales, s katero sem spoznavala nove okuse njihovih vrhunskih šampanjcev ter odkrivala nove kombinacije s specialitetami, ki jih je za nas pripravil njihov chef. In bilo je resnično mmm... 


Sprejem je bil na vrtu Hotela du Marc ob, v okusih igirvih, slanih prigrizkih (bile so kombinacije gosjih jeter, kaviarja, dimljene postrvi...)  poleg pa prijetno svež in ravno prav krepak, Brut Carte Jaune (Brut Yellow Label)
Po uvodnem klepetu in "spoznavanju" je bilo kaj hitro razvidno, da bomo uživali v različnih kombinacijah med jedmi in njihovimi mehurčki in obe, z ga. Irene, sva se že veselili, da si bova izmenjali mnenja, skupaj komentirali in odkrivali kombinacije.

Kosilo je potekalo ob sproščenem pogovoru v njihovi "manjši" jedilnici.
Kovača v omaki iz kokosovega mleka, s skrivnostnimi dodatki njihovega velikega chefa je spremljal  šampanjec Vintage 2004.
Ga. Irene mi je predstavila šampanjec, potem pa me je samo spremljala in gledala s svojimi velikimi vprašujočimi očmi... Torej? Kaj menite? :) 
Čeprav sama osebno nisem ljubitelj kokosovega mleka, me je kombinacija z ostalimi sestavinami v pripravljeni jedi, predvsem pa v kombinaciji z izbranim šampanjcem prepričala. Šampanjec z zelo finimi in elegantnimi mehurčki, nežnega okusa, pa s še vedno ravno prav polnosti in sadnosti, je bil res odlična dopolnitev že sicer odličnega krožnika.
In, ne, nisem bila edina takega mnenja. :)

Naslednji šampanjec, Vintage rose 2004, je spremljal teletino z jurčki, gorgonzolo, šparglji in pečenim krompričkom. Super kombinacija! Polnost, svežina, sadnost in mineralnost! Vse se je popolnoma ujelo s pripravljenim krožnikom!
(Kako naredijo v Šampanji rose šampanjce, bo pa posebna zgodba. :) )


Sledil je tris sirov, poleg katerega so bili vsi trije že navedeni šampanjci, in tu smo se lahko poigrali z okusi in poiskali vsak sebi najbolj všečno kombinacijo. Moja zmagovalna? Odvisno, kateri sir sem jedla :) Najbolj všečna pa mi je bila tista, ki je bila z rosejem!  :)


Sladica, sladoled pasionke, žepek iz listnatega testa, polnjen z banano, kot dodatek še gozdni sadeži... mmm...


Poleg pa Demi Sec, katerega so pred natakanjem v kozarce prelili v močno ohlajeno karafo. Zakaj? Da se aroma še dodatno razvije in poudari. Z eno besedo: odlično!
 

Njihov super chef se nam je ob koncu kosila pridružil in še enkrat natančneje predstavil svoje kreacije, ki so se resnično odlično ujele z vsemi izbranimi šampanjci Veuve Clicquot!


In pred odhodom je nastala še ena fotografija z ga. Irene Moralis. Upam, da se, če ne prej, pa prihodnje leto ponovno srečamo!


Po končanem kosilu je sledil še ogled njihove kleti z dodatno degustacijo. 
In, ja, mislim, da tudi tu ni treba posebej izpostaviti, da imajo resnično vrhunske mehurčke.

 

Torej, če že nimate možnosti, da bi obiskali šampanjsko klet Veuve Clicquot v Reimsu, si pa privoščite in nabavite katerega izmed njihovih res super šampanjcev pri nas, in uživajte v njihovih mehurčkih! Preverjeno vam RES ne bo žal!


Ni komentarjev:

Objavite komentar