nedelja, 14. junij 2015

Letošnja uvertura v poletje ali obisk Champagne / We started summer with bubbles, with Champagne in Champagne

Letošnja uvertura v poletje ali obisk Champagne / We started summer with bubbles, with Champagne in Champagne :)



















Ko se ti ponudi priložnost, da se za en teden odpraviš v deželo, poznano po mehurčkih, res ni za dvakrat premišljati, iti ali ne iti, ampak kar takoj narest okvirni plan in se odpraviti tja. V deželo šampanjcev.
In sva šla. In obiskala ter poskusila res raznoliko paleto šampanjcev, znanih, pa tudi manj znanih imen.
Prva šampanjska hiša, ki sva jo obiskala, je bila klet Ployez-Jacquemart, v manjšem kraju Lude, ne daleč stran od Reimsa.







































Seveda ni bilo za spustiti poznan lokal s prodajalno šampanjcev, Nb. 36 v prekrasni vasici na vrhu hribčka, v vasici Hautvillers. Tam sva se lotila degustacije bolj "po šolsko" in poskusila različne variacije šampanjcev.















Vsekakor pa se nama je najbolj vtisnil obisk šampanjske hiše Veuve Clicquot v Reimsu, kjer so naju izredno lepo sprejeli in najprej pogostili, seveda ob spremljavi njihovih izvrstnih šampanjcev, v njihovem privatnem hotelu Hotel du Marc. Lahko samo rečem, da sva imela res pravi pravcati Privatni vinski mnogoboj z res vrhunskimi šampanjci.
Nato pa so naju popeljali še po njihovi kleti in nama pripravili dodatno degustacijo njihovih šampanjcev. Brez dvoma priporočam, da jih obiščete in poskustite izjemne šampanjce in še podrobneje spoznate zgodo o Madamme Clicquot!








 
















 


















Tudi v šampanjski hiši Champaigne Taitinger, Reims so naju izredno lepo sprejeli, naju popeljali po njihovih podzemnih hodnikih, na koncu pa sva ob razlagi seveda šampanjce tudi poskusila.






















Slavnega Dom Perignona pa tokrat žal nisva videla v njegovi veličini, namreč, ravnokar poteka prenova šampanjske hiše Moet & Chandon in so ga malce oblekli... :) Ga pa obiščeva kdaj drugič.


V nadaljevanju sva obiskala še nekaj manših šampanjskih hiš ter poskusila kar nekaj raznolikih šampanjcev.















Odličnih mehurčkov res ni manjkalo, zmanjkalo pa je časa, da bi obiskal še koga, tako da se brez dvoma spet vrneva tja. V deželo mehurčkov. V deželo Šampanjca.  :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar