sobota, 3. julij 2010

Breskve s prekajenim brancinom

Jed smo prvič poskusili na VVM pri Urošu na Gažonu in vsekakor se bo še kdaj pojavila na kašnem menuju.














Za pripravo te hladne in osvežilne jedi sem uporabila:
1 breskev/osebo
prekajenega brancina iz ribogojnice Fonda
polsladek renski rizling, pozna trgatev, 2005, Vinogradništvo Samo Kolarič
sveža breskev
meta za dekoracijo

PRIPRAVA:
Breskve operemo, jim odrežemo pokrov in previdno izdolbemo koščico. Zložimo jih v globlji pekač in jih zalijemo z vinom, zmešanim s sokom stisnjenih odrezkov breskev in malo vode. Pekač pokrijemo z alu folijo in jih počasi kuhamo v pečici, segreti na cca 160°C uro in pol oz. toliko časa, da ostanejo še čvrste (vmes pogledamo).

Kuhane breskve preložimo na pladenj in jih dobro ohladimo. Tekočino, v kateri so se breskve kuhale prihranimo in jo ohladimo.

Prekajenega brancina očistimo in ga narežemo na primerne kose.

V ohlajene breskve nalijemo malo tekočine ter jih nadevamo s koščki prekajenega brancina in parimi rezinami sveže, na tanko narezane breskve. Pokrijemo s kuhanim breskvovim pokrovom. Poleg ponudimo bel kruh in oljčno olje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar