sobota, 3. julij 2010

Pečen fazan, ovit v slanino














Po tako pripravljenem fazanu je dišalo na VVM pri Urošu na Gažonu.

Za koliko oseb zadostuje en fazan, je odvisno od tega, kakšni jedci bodo za mizo, tako da količino prilagodite svojim željam. Osnova je pa:
1 cel fazan (teža je nekje okoli 1 kg)
4 večje rezine slanine
oljčno olje
sol

Celega fazana mariniramo vsaj 24 ur v oljčnem olju. Vmes ga parkrat obrnemo, da se dobro prepoji iz vseh strani.

Mariniranega fazana nasolimo, ovijemo v rezine slanine ter ga položimo na z oljčnim oljem namaščen pekač. Fazana pečemo cca 15 minut v prej ogreti pečici na 240°C, nato ga pokrijemo z alu folijo in ga pečemo še cca eno uro na 160°C. Pečenemu fazanu odstranimo zapečeno slanino in jo shranimo. Odstranimo mu kožo in ga narežemo na kose, ki jih položimo nazaj v pekač, kjer se je fazan pekel. Meso prelijemo s sokom od pečenja in ga prekrijemo s pečeno slanino. Vse skupaj damo nazaj v pečico in pečemo pri 180°C še cca 15 minut.

Poleg ponudimo mlad pečen krompir.

Ni komentarjev:

Objavite komentar