sobota, 3. julij 2010

Čokoladni muffini s čokoladno tartufasto omako

Navdušenju nad temi muffini, s katerimi smo razvajali brbončice na VVM Pri Urošu na Gažonu, ni bilo ne konca ne kraja.




















Za 24 muffinov potrebujete:
30 dag gladke bele moke
10 dag čokoladnih kapljic (oz. količino lahko poljubno prilagajate, lahko pa kapljice nadomestite tudi z na grobo nasekljano jedilno čokolado)
2 čajni žlički pecilnega praška
1/2 čajne žličke jedilne sode
ščepec soli
2 jajci
15 dag margarine
8 dag rjavega sladkorja
2,5 dcl mleka

Čokoladno tartufasta omaka:

(količine so približne in jih prilagodite po svojem okusu)
cca 20 dag temne, grenke čokolade (jaz sem uporabila in tudi zelo priporočam čokolado iz slaščičarne Rustika)
cca 90 g črne tartufate
oljčno olje (če želite intenzivnejši okus, lahko uporabite takega z okusom belega tartufa)
svež tartuf

PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 200°C (oz. na cca 175°C, če je ventilatorska). V model za muffine damo papirnate košarice za muffine za pečenje.

Moko zmešamo s pecilnim praškom, sodo, soljo in čokoladnimi kapljicami. V drugi skledi penasto umešamo jajce s sladkorjem in zmehčano margarino. Dodamo mleko in moko s čokoladnimi kapljicami. Zmešamo le toliko, da se sestavine sprimejo.

Zmes z žlico nadevamo v model. Napolnimo največ 2/3 vsake vdolbine.

Pečemo cca 15 do 20 minut. Pečene pustimo še nekaj časa v modelu, da se malce ohladijo, nato jih previno vzamemo iz modla.

Medtem, ko se muffini hladijo, nad soparo stopimo čokolado, kateri dodamo malo oljčnega olja in tartufato.

Na krožnik damo malo omake, nanjo položimo še rahlo topel muffin in čezenj naribamo sveži tartuf.

Ni komentarjev:

Objavite komentar