Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska c. 41, Kranj
Kdaj: 25.01.2013 ob 19.00
Tokrat je bil na vrsti ponovno tisti, ta klasični mnogoboj, tako da smo brbončice razvajali z res slastnimi Matičkovimi (Matjaž Erzar) dobrotami iz krušne peči ter z vini, ki jih je izbralo šest gostov - mnogobojcev (Andrej, Uršula, Mark, Koni, Igor in Gašper). Poleg vsake od jedi, z izjemo uvodne in sladice, smo ponudili po 3 vzorce vin, ki jih bodo izbrali mnogobojci, in katerih identiteta je bila zakrita (vsak mnogobojec je izberal vino za dve). Identiteto pa smo, tako kot vedno, razkrivali po vsaki jedi sproti.
Uvodni prigizek, domač ržen kruh s špeharco smo ponudili ob spremljavi Štekarjeve rebule, 2010.
Hladnetina iz svinjskih nogic z bučnim oljem in jajci
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. malvazija 2011, Santomas, Šmarje, Slovenska Istra (prinesel Mark)
2. rebula 2011, Vinarstvo Mužič, Plešivo, Dobrovo, Goriška Brda (prinesel Igor)
3. refošk 2010, Klet Rodica Truške, Marezige, Slovenska Istra (prinesla Uršula)
Jelenova klobasa v kruhu s kislim zeljem in gorčico
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. merlot 2011, Vinarstvo Mužič, Plešivo, Dobrovo, Goriška Brda (prinesel Igor)
2. cabernet sauvignon 2011, Santomas, Šmarje, Slovenska Istra (prinesla Koni)
3. furlanski tokaj 2009, Valter Sirk, Višnjevik, Goriška Brda (prinesel Andrej)
Gorenjski lonec s testenim pokrovom iz ajdovega testa iz krušne peči
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. zweigelt 2010, Turistično vinogradniška kmetija Hlebec, Kog, Štajerska Slovenija (prinesel Gašper)
2. cabernet 2009, Valter Sirk, Višnjevik, Goriška Brda (prinesel Andrej)
3. cabernet franc barique 2011, Peršolja, Kozana, Dobrovo, Goriška Brda (prinesel Mark)
Jelenova klobasa v kruhu s kislim zeljem in gorčico
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. merlot 2011, Vinarstvo Mužič, Plešivo, Dobrovo, Goriška Brda (prinesel Igor)
2. cabernet sauvignon 2011, Santomas, Šmarje, Slovenska Istra (prinesla Koni)
3. furlanski tokaj 2009, Valter Sirk, Višnjevik, Goriška Brda (prinesel Andrej)
Gorenjski lonec s testenim pokrovom iz ajdovega testa iz krušne peči
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. zweigelt 2010, Turistično vinogradniška kmetija Hlebec, Kog, Štajerska Slovenija (prinesel Gašper)
2. cabernet 2009, Valter Sirk, Višnjevik, Goriška Brda (prinesel Andrej)
3. cabernet franc barique 2011, Peršolja, Kozana, Dobrovo, Goriška Brda (prinesel Mark)
Preslaninjena puranja prsa pečena v peči z burkašo
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo:
1. rose 2011, Ščurek, Plešivo, Medana, Goriška Brda (prinesla Uršula)
2. beli pino 2009, Vinska klet Miro Munda, Kog, Štajerska Slovenija (prinesel Gašper)
3. Mezo Forte 2009, Santomas, Šmarje, Slovenska Istra (prinesla Koni)
Gibanica ob spremljavi sladkega vina: Muškat-Verduc, Quercus, Vinska klet Goriška Brda.
Nocojšnja ekipa:
Ni komentarjev:
Objavite komentar