Kaj: Matičkovo kulinarično razvajanje ob dnevu žena
Kdaj: 05.03.2016 ob 18.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj
Matiček (Matjaž Erzar)
nas je s svojimi krožniki tudi tokrat povsem navdušil. Prav tako pa je bila tudi tokrat paleta vin, katera so izbrali mnogobojci, izredno zanimiva. Za dodatno razvajanje brbončic pa je poskrbel s svojimi vini Tomaž Sartori, Posestvo Sartori iz Marezig.
Dobrodošlico, pečen terviški radič s špeharco, koruznim grisinom in sirom jamarjem, je pospremil Sartorijev rose (iz sorte refošk) 2015.
Flambirane tri surove ribe: tuna, brancin in losos, hrenova pena, oljčno olje, solni cvet
penina (refošk) 2011, brut nature, Posestvo Sartori , Marezige, Slovenska Istra
Dobrodošlico, pečen terviški radič s špeharco, koruznim grisinom in sirom jamarjem, je pospremil Sartorijev rose (iz sorte refošk) 2015.
Flambirane tri surove ribe: tuna, brancin in losos, hrenova pena, oljčno olje, solni cvet
penina (refošk) 2011, brut nature, Posestvo Sartori , Marezige, Slovenska Istra
Kožarca s kislim zeljem, bučnim testencem, ribano kašo z ribano kašo, črno redkvijo in granatnim jabolkom
1. teran bariqque, 2011, Vina Štrekelj, Komen, Kras
2. refošk, 2014, Santomas, Slovenska Istra
3. modri burgundec, 2011,Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, Štajerska Slovenija
3. modri burgundec, 2011,Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, Štajerska Slovenija
Čorba Di Burta v sirarski skuti, pečena v krušni peči, čilijevi laski
1. chardonnay Sirius, 2011,Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, Štajerska Slovenija
2. cahrdonnay, 2011, Dveri-Pax d.o.o., Štajerska Slovenija
3. refošk bariqque, 2012, Posestvo Sartori, Marezige, Slovenska Istra
Raca
mlakarica z borovnicami s tekilo, divja goska, gratiniran sladki janež,
mlad krompir kuhan v ČEBELJEM VOSKU, ajdov štrukelj z orehi
1. refošk, 2005, Posestvo Sartori, Marezige, Slovenska Istra
Sladica, Matičkova prekmurska gibanica je bila tako dobra, da jo je zmanjkalo, še preden jo je uspela ujeti foto kamera. Kot spremljava pa je bil sladek refošk, Posestvo Sartori, Marezige
Tokratna ekipa mnogobojcev v družbi gostujočega vinarja, Tomaža Sartorija, chefa Matička
Tokratna ekipa mnogobojcev v družbi gostujočega vinarja, Tomaža Sartorija, chefa Matička
več fotk
Ni komentarjev:
Objavite komentar