Jed smo prvič poskusili na VVM pri Urošu na Gažonu in vsekakor se bo še kdaj pojavila na kašnem menuju.
Za pripravo te hladne in osvežilne jedi sem uporabila:
1 breskev/osebo
prekajenega brancina iz ribogojnice Fonda
polsladek renski rizling, pozna trgatev, 2005, Vinogradništvo Samo Kolarič
sveža breskev
meta za dekoracijo
PRIPRAVA:
Breskve operemo, jim odrežemo pokrov in previdno izdolbemo koščico. Zložimo jih v globlji pekač in jih zalijemo z vinom, zmešanim s sokom stisnjenih odrezkov breskev in malo vode. Pekač pokrijemo z alu folijo in jih počasi kuhamo v pečici, segreti na cca 160°C uro in pol oz. toliko časa, da ostanejo še čvrste (vmes pogledamo).
Kuhane breskve preložimo na pladenj in jih dobro ohladimo. Tekočino, v kateri so se breskve kuhale prihranimo in jo ohladimo.
Prekajenega brancina očistimo in ga narežemo na primerne kose.
V ohlajene breskve nalijemo malo tekočine ter jih nadevamo s koščki prekajenega brancina in parimi rezinami sveže, na tanko narezane breskve. Pokrijemo s kuhanim breskvovim pokrovom. Poleg ponudimo bel kruh in oljčno olje.
sobota, 3. julij 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar