Kaj: Matičkov Laponski Ulov Na Krožnikih
Kdaj: 28.11.2015 ob 18.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj
Matiček (Matjaž Erzar)
nas vedno preseneti, tokrat pa so njegovi krožniki še dodatno potrdili,
da vsakogar, ki kadarkoli pride v njegovo gostilno, čaka kakšno
presenečenje. Pozitivno, seveda! In tudi na tokratnem razvajanju presenečenj res ni manjkalo, tako da so gostje, ki so se zbrali v res lepem številu, odšli domov enostavno navdušeni. In, kot so na koncu povedali, se brez dvoma vrnejo še kdaj!
Dobrodošlico, na Matičkovem hlodu pečene pečenice, tri čipse (izključno zelenjava) v škrniclju ter uvodno vino šipon, 2013, Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, smo ponudili zunaj, na terasi.
Dobrodošlico, na Matičkovem hlodu pečene pečenice, tri čipse (izključno zelenjava) v škrniclju ter uvodno vino šipon, 2013, Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje, smo ponudili zunaj, na terasi.
Potem pa smo se v gostilni prepustili Matičkovim kreacijam ob spremljavi vin Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje ter vin, ki so jih zbrali mnogobojci.
Najprej pa je sledil še en pozdrav iz kuhinje:
Laponska mesna dimljena juha v poširani repi (rein deer)
Tatar severnega jelena s hrenom, brusnicami, avokadom in na kamnu pečenim kruhom
1. Vitovska, 2013, Kante, Praprot (Trst)
2. chardonnay Gomila, 2012, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o.
3. cabernet sauvignon, 2013, Casillero del Diablo, Chile
Ajmoht iz snežne kokoši ruševca in drobovjem, ajdovi dimljeni žganci
1. Opera Viva (cuvee vin 10 letin od letnika 2000 do 2010 sorte merlot, cabernet, teran in modri pinot), Kante, Praprot (Trst)
2. malvazija 2013, Čarga, Goriška Brda
3. sivi pinot 2014, Quercus, Vinska klet Goriška Brda
Počasi kuhan losov bočnik, ribano meso severnega jelena z mozgom, kefirjev burek, bučni krompir
1. merlot, 2009, Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje
2. modra frankinja, Gomila, 2012, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o.
3. Chemin des Papes, 2013, Cotes du Rhone
Sir Jamar in sirar, Dario Zidarič
chardonnay, izbor, sladko, Vino Kupljen, Jeruzalem - Svetinje je bil spremljava tako siru Jamar, kot tudi sladici, kostanjevi raspokanki z avokadovim kulijem
Pa še ena skupinska s skoraj vsemi, ki smo bili malce bolj konkretno vpeti v tokratno res več kot izjemno kulinarično zgodbo! :)
več fotk
Naslednjič se z novo zgodbo dobimo Pr'Matičku marca 2016!
Kdaj točno in kaj bo takrat na sporedu, bo pa znano pravočsno. Sledite našim najavam in si pravočasno rezervirajte svoje mesto!
Ni komentarjev:
Objavite komentar