nedelja, 31. maj 2009

Pogosta vprašanja in odgovori:

Kdo je mnogobojec?
Mnogobojec je tisti, ki izbere vina in jih prinese s sabo na mnogoboj.

Ali vsak od gostov prinese s sabo vina?
Ne nujno. Pri večjem številu gostov, jih vina izbira in prinese le del (do šest), prav vsi pa sodelujejo pri ocenjevanju.

Kdo je ocenjevalec?

Ocenjevalec je tisti, ki mu vin ni treba prinesti, temveč na mnogoboju samo ocenjuje najbolj všečno kombinacijo vina z jedjo.

Kakšna je naloga mnogobojca?
1. Iz predhodno objavljenega jedilnika izbere dve jedi, ki jih javi le Vanji.
2. Za izbrani dve jedi poišče vina, za katera meni, da se bodo z izbrano jedjo najbolje ujela.
3. Izbor vin javi Vanji.
4. Če je le možno, vina že prej dostavi Vanji, sicer prinese na dogodek vina primerno ohlajena.

Kako naj označim steklenico, če je ne uspem prej dostaviti?

Steklenico zavij v neprosojni papir, tako da etiketa ne bo vidna. Nato nanjo napiši oznako:
1, če je vino za k predjedi,
2, če je vino za k glavni jedi,
3, če je vino za k sladici.

Koliko vina naj prinesem?
Vina naj bo dovolj za celo omizje. Za 20 gostov sta to dve steklenici istega vina na posamezno jed.

Koliko vina naj torej zares prinesem?
Za 20 gostov 4 steklenice:
če si kot mnogobojec izbral npr. predjed in je št. vseh gostov 20, potem prineseš za to dve steklenici enakega vina. Za drugo izbrano jed, npr. za glavno jed, pa še dve steklenici.

Zakaj je cena za mnogobojca in ocenjevalca različna?
Ker mnogobojec sam izbere in tudi prinese s sabo 2 x 2 vini, je cena zanj nižja, kot za ocenjevalca.

Kaj vse dobi gost za ceno večerje?
Vsak od gostov (tako mnogobojec, kot ocenjevalec) dobi za to uvodni prigrizek z ustreznim vinom. Nato sledijo še trije hodi, kjer so ob vsakem izmed njih postrežena še 4 različna, zares skrbno izbrana, vina. Skupaj torej 4 jedi in 13 različnih vrhunskih vin.

Ni komentarjev:

Objava komentarja