četrtek, 14. januar 2010

Piščanec s kaprami in črnimi olivami v paradižnikovi omaki

Sestavine:

piščančje meso (najbolje zgornji deli bederc)
kapre
pečene črne oljke
pelati
sol
oljčno olje
poper
testenine

Predpriprava:
Piščancu odstrani kožo in kosti in ga nareži na manjše kose.
Oljke izkoščiči in jih nareži na manjše koščke.
Kapre odcedi.
Pelate kuhaj toliko časa, da nastane gosta paradižnikova omaka. Med kuhanjem dodaj pelatom malo sladkorja in soli.

Priprava:

Na malo oljčnega olja prepraži odcejene kapre in narezane oljke. Ko so rahlo zapečene, dodaj meso in ga na hitro prepraži. Po želji lahko zaliješ z malo belega vina (ni nujno). Prelij s paradižnikovo omako. Posoli in poporaj po okusu. Kuhaj toliko časa, da se okusi med sabo dobro prepojijo.

V večji količini vode skuhaj široke rezance (ali kakšne druge testenine ali njoke). Odcejene rezance prelij z omako.

1 komentar:

  1. Sem ljubitelj testenin. Dober recept, bom doma poskusil skuhati. Tudi preliv izredno okusen.

    Hvala

    Robi

    OdgovoriIzbriši