Sestavine:
piščančje meso (najbolje zgornji deli bederc)
kapre
pečene črne oljke
pelati
sol
oljčno olje
poper
testenine
Predpriprava:
Piščancu odstrani kožo in kosti in ga nareži na manjše kose.
Oljke izkoščiči in jih nareži na manjše koščke.
Kapre odcedi.
Pelate kuhaj toliko časa, da nastane gosta paradižnikova omaka. Med kuhanjem dodaj pelatom malo sladkorja in soli.
Priprava:
Na malo oljčnega olja prepraži odcejene kapre in narezane oljke. Ko so rahlo zapečene, dodaj meso in ga na hitro prepraži. Po želji lahko zaliješ z malo belega vina (ni nujno). Prelij s paradižnikovo omako. Posoli in poporaj po okusu. Kuhaj toliko časa, da se okusi med sabo dobro prepojijo.
V večji količini vode skuhaj široke rezance (ali kakšne druge testenine ali njoke). Odcejene rezance prelij z omako.
četrtek, 14. januar 2010
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Sem ljubitelj testenin. Dober recept, bom doma poskusil skuhati. Tudi preliv izredno okusen.
OdgovoriIzbrišiHvala
Robi