Biskvit:
20 žlic bele moke
20 žlic rjavega sladkorja
2 vanilijeva pudinga
2 pecilna praška
2 vanilijeva sladkorja
malo vanilijeve esence
20 žlic mleka
18 žlic olja
4 jajca
Moko presejemo s pecilnim praškom. Dodamo vse ostale suhe sestavine in dobro premešamo. Dodamo mleko, olje, jajca ter malo vanilijeve esence. Če se nam zdi, da je masa pregosta, dodamo še malo mleka.
Pekač dobro namažemo z maslom ali margarino, še bolje pa je, če ga namesto tega obložimo s peki papirjem.
Pečico segrejemo na cca 190°C.
Maso vlijemo v pekač in pečemo v prej ogreti pečici cca pol ure.
Vanilijeva krema:
3/4 l mleka
6 zvrhanih žlic jedilnega škroba (gustin)
3 velike žlice rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
strok vanilije
4 rumenjaki
Priprava:
Ohlajenemu biskvitu na vrhu na tanko odrežemo zgornjo plast, tako da nima več skorje in je lepo poravnan. Biskvit damo na večji pladenj (ali pa kar nazaj v isti pekač, v katerem se je pekel) in ga dobro namočimo s 100% ananasovim sokom (NE DODAJAT SLADKORJA!!!). Namažemo z ohlajeno vanilijevo kremo, čez katero polijemo ananasov žele. Damo na hladno vsaj za 5 ur, najbolje, je, daje vse skupaj v hladilniku vsaj čez noč, saj se okusi na tak način med sabo še bolje premešajo.
Ohlajeno torto narežemo na okrogle kose, ki jih položimo na očiščen, na kroge narezan, svež ananas.
20 žlic bele moke
20 žlic rjavega sladkorja
2 vanilijeva pudinga
2 pecilna praška
2 vanilijeva sladkorja
malo vanilijeve esence
20 žlic mleka
18 žlic olja
4 jajca
Moko presejemo s pecilnim praškom. Dodamo vse ostale suhe sestavine in dobro premešamo. Dodamo mleko, olje, jajca ter malo vanilijeve esence. Če se nam zdi, da je masa pregosta, dodamo še malo mleka.
Pekač dobro namažemo z maslom ali margarino, še bolje pa je, če ga namesto tega obložimo s peki papirjem.
Pečico segrejemo na cca 190°C.
Maso vlijemo v pekač in pečemo v prej ogreti pečici cca pol ure.
Vanilijeva krema:
3/4 l mleka
6 zvrhanih žlic jedilnega škroba (gustin)
3 velike žlice rjavega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
strok vanilije
4 rumenjaki
Od 3/4 l hladnega mleka odvzamemo cca 1/2 dcl mleka in ga zmešamo z jedilnim škrobom, rumenjaki in sladkorjem. Mleko, ki smo mu dodali cel strok strok vanilije, segrejemo do vretja. Maso vmešamo v vrelo mleko in kuhamo 2-3 minute. Med kuhanjem ves čas mešamo! Nekoliko ohlajeni kremi vmešamo še vanilijev slkadkor. Kremo ohladimo, vmes večkrat premešamo, da ne nastanejo kepice.
Ananasov žele:
1 svež ananas (cca 1,5 kg)
2 vrečki in pol želatine v prahu (brez kuhanja!)
Ananas očisti, zreži na koščke in ga zmiksaj z želatino v prahu. Najprej je vse skupaj zelo tekoče, vendar se potem žele na hladnem lepo strdi.
Priprava:
Ohlajenemu biskvitu na vrhu na tanko odrežemo zgornjo plast, tako da nima več skorje in je lepo poravnan. Biskvit damo na večji pladenj (ali pa kar nazaj v isti pekač, v katerem se je pekel) in ga dobro namočimo s 100% ananasovim sokom (NE DODAJAT SLADKORJA!!!). Namažemo z ohlajeno vanilijevo kremo, čez katero polijemo ananasov žele. Damo na hladno vsaj za 5 ur, najbolje, je, daje vse skupaj v hladilniku vsaj čez noč, saj se okusi na tak način med sabo še bolje premešajo.
Ohlajeno torto narežemo na okrogle kose, ki jih položimo na očiščen, na kroge narezan, svež ananas.
Ni komentarjev:
Objavite komentar