nedelja, 16. maj 2010
Ravioli z nadevom iz melancanov in prekajeno postrvjo
Testo:
Tokrat smo naredili testo iz 40 dag moke in 4 jajc ter dodali 3/4 žličke soli in ga dali počivat na hladno za vsaj pol ure. Ta količina je zadostovala za 10 kar konkretnih porcij.
Če želite drugačno količino, velja razmerje 10 dag moke : 1 jajce in malo soli (za primerjavo: na 1 kg moke in 10 jajc cca 2 ravni žlički soli)
Nadev:
1 večji malancan
1 žlica smetane za kuhanje
sol, poper (po okusu)
oljčno olje
1 toast brez skorje
1 prekajena postrv
Melancan globoko križno zareži (pazi, da mu ne prerežeš olupka), po želji rahlo posoli, močno prelij z oljčnim oljem in peci na 180°C cca 25-30 minut. Ohlajenemu odstrani olupek ter ga zmiksaj s smetano za kuhanje in toastom, da dobiš mazavo kremo. Posoli in popraj po okusu.
Postrv sfiliraj, odstrani koščice in kožo ter jo nareži na manjše koščke.
Na razvaljano testo (priporočam uporabo strojčka za valjanje testa) daj kupčke nadeva in čezen koščke postrvi ter oblikuj v željeno obliko.
Raviole počasi kuhaj v rahlo osoljenem kropu cca 10 minut, kuhane pokapljaj z malo oljčnega olja in potresi z naribano prekajeno postrvjo.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar