nedelja, 16. maj 2010

Špargljev tris














1) na hitro pečeni šparglji z oljčnim oljem in balzamičnim kisom
2) šparglji v beljaku z drobtinami

3) šparglji v listnatem testu s sezamom
(po receptu Tatjane Butul)

Špraglje olupimo (če so tanjši in zelo sveži, jih za hitro pečenje ni treba lupiti) in jim odrežemo na spodnjem koncu olesenele dele.
Ad1) šparglje na hitro spečemo na oljčnem olju, pečene samo rahlo pošpricamo z balzamičnim kisom.
Ad2) šparglje damo v zelo slano vrelo vodo in jih odkrite kuhamo od 3 - 5 minut (bolj kot so sveži, manj časa jih kuhamo). Ohlajene povaljamo v beljaku in drobtinah ter jih na hitro ocvremo na maslu.
Ad3) listnato testo narežemo na trakove in z njimi ovijemo šparglje, ki jih nato povaljamo v sezamu, kateremu dodamo malo vode (da se bolje oprime testa). Pečemo v prej ogreti pečici na 200°C cca 20 - 30 minut oz. toliko časa, da postane testo zlato rumene barve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar