torek, 19. april 2011

Polenta z zelenimi beluši in prleško šunko












rezini


Potrebujemo:
- koruzni zdrob
- sol
- oljčno olje
- šopek zelenih belušev
- belo vino (mi smo uporabili špargljevo vino: zvrst sauvignon-sivi pinot)
- prleško šunko

V osoljenem kropu, ki smo mu dodali malo oljčnega olja, skuhamo bolj gosto polento (razmerje koruzni zdrob:voda=1:3).
Beluše olupimo (če so mladi in tanjši lupljenje ni potrebno), odrežemo oleseneli del, ter jih narežemo na drobne kolobarje. Vršičke prihranimo za dekoracijo.
V ponev nalijemo malo oljčnega olja ter nanj (na hladno olje!) stresemo narezane beluše. Beluše počasi dušimo, vmes jih rahlo posolimo in zalijemo z vinom. Dušimo toliko časa, da beluši ostanejo še čvrsti, nato jih zmešamo v kuhano polento.
Polento z beluši pretresemo v pekač in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno narežemo na poljubne oblike (trikotnike, kroge, kvadrate...) ter na vsak kos damo rezinico prleške šunke in vršiček beluša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar