Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska c. 41, Kranj
Kdaj: 7.3.2014 ob 19.00
Tokrat je bil na vrsti ponovno tisti, ta klasični mnogoboj, tako da smo brbončice razvajali z res slastnimi Matičkovimi (Matjaž Erzar) dobrotami iz krušne peči ter z vini, ki so jih zbrale dame - mnogobojke (Andreja, Barbara, Katarina, Simona O., Polona in Simona V.). Poleg vsake od jedi, z izjemo uvodnega prigrizka in sladice, smo ponudili po 4 vzorce vin, katerih identiteta je bila zakrita Identiteto pa smo, tako kot
vedno, razkrivali po vsaki jedi sproti.
Uvodni prigrizek, lizike z bučnimi semeni, smo ponudili ob spremljavi penine brut (klasika), Emeran Reya
Jurčkova pašteta z dimljenim jelenjim hrbtom in indličnim oljčnim oljem iz Lumbarde
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo
1. Est! Est!! Est!!!, Secco, 2012, Di Montefiascone, Italia (prinesla Andreja)
2. pinot noir, 2012, Rebmann, Vin d'Alsace, Francija (prinesla Barbara)
3. modri burgundec, rose, 2012, Vina Kupljen, Jeruzalem, Svetinje, Štajerska Slovenija (prinesla Simona V.)
3. modri burgundec, rose, 2012, Vina Kupljen, Jeruzalem, Svetinje, Štajerska Slovenija (prinesla Simona V.)
4. Capris Cabernet Shiraz, 2008, Vina Koper, Koper, Slovenska Istra (prinesla Simona O.)
4. Merlot-Cabernet Sauvignon, 2010, Cape Spring, Južna Afrika (prinesla Barbara)
Krožnik sladic: čoko mousse, prekmurska kroglica, jabolčna pita z vinskim šodojem, karamelizirana ploščica s posebnim prelivom iz korčulske limone
Rumeni muškat, Ljutomerčan, 2013, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o., Štajerska Slovenija
Nocojšnja ekipa:
Naslednji VVM bo 27.3.2014 v Gostilnici Dishi, Župančičeva 9, Ljubljana!
Predprijave že možne!
kontakt
Belorepčev tartar s fazanjimi jetri &poširano prepeličje jajce s koruznim cekinom
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo
2. pinot noir, 2008, Montana, New Zeland (prinesla Katarina)
3. renski rizling, polsuho, 2012, Pullus, Ptuj, Štajerska Slovenija (prinesla Simona O.)
4. renski rizling, 2012, Verus vinogradi d.o.o., Štajerska Slovenija (prinesla Polona)
4. renski rizling, 2012, Verus vinogradi d.o.o., Štajerska Slovenija (prinesla Polona)
Dušen medvedji bočnik z jerebiko in portovcem, pire rdeče pese, nadevana izbrana zelenjava
Vrstni red vin po ujemanju z jedjo
1. Shiraz, 2011, Jacob's Creek, Australia (prinesla Katarina)
2. Mart, de Tarczal, 2010, Marzemino Di Isera, Italia (prinesla Andreja)
3. Cabernet Sauvignon, 2011, Siljan, Hrvaška Istra (prinesla Polona)
3. Cabernet Sauvignon, 2011, Siljan, Hrvaška Istra (prinesla Polona)
Krožnik sladic: čoko mousse, prekmurska kroglica, jabolčna pita z vinskim šodojem, karamelizirana ploščica s posebnim prelivom iz korčulske limone
Rumeni muškat, Ljutomerčan, 2013, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o., Štajerska Slovenija
Nocojšnja ekipa:
Naslednji VVM bo 27.3.2014 v Gostilnici Dishi, Župančičeva 9, Ljubljana!
Predprijave že možne!
kontakt
Ni komentarjev:
Objavite komentar