nedelja, 8. marec 2015

Matičkovo kulinarično razvajanje ob dnevu žena in ob VVM spremljavi





















Kaj: Dan žena ali možje razvajajo svoje dame
Kdaj: 07.03.2015 ob 19.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj


Super zasedba, super jedi in super vinski izbor tokratnih mnogobojcev!
Matiček (Matjaž Erzar) nas vedno preseneti, tokrat pa so njegovi krožniki še dodatno potrdili, da kadarkoli kdorkoli pride v njegovo gostilno, da ga čaka kakšno presenečenje. Pozitivno, seveda! 

Dobrodošlico so si gostje kar sami "sneli" z vrvice, napeljane nad šankom. Tam so bile namreč obešene lično zavite culice, v njih pa mini sendivč(k)i. Eni mesni, drugi ribji. Kar si snel, si dobil. Poleg pa smo kot uvodno vino ponudili prijetno svežo rebulo 2103 vinarja Primoža iz kleti Vina Miška iz Vipave.

Potem pa smo se prepustili Matičkovim kreacijam ob spremljavi vin, ki so jih zbrali tokratni mnogobojci oz. mnogobojke! 

"Rubikova kocka" - losos, tuna, avokado, slani sir, oljčno olje












  
 



 












- rose S, 2013, Sanctum, Loče, Štajerska Slovenija
- rebula 2013, Zanut, Neblo, Goriška Brda
- zlata radgonska penina rose, brut, Vinska klet Radgonske gorice
, Gornja Radgona



Divji kunec z žajbljem, tartufi in ribano kašo



















- Brgalot (bela zvrst, 90% chardonnay, 10% rebula), 2013, Kmetija Benedetič, Goriška Brda
- cabernet sauvignon, 2013, Jakončič, Goriška Brda
- zlata radgonska penina,
brut, Vinska klet Radgonske gorice, Gornja Radgona


Divja prepelica, surova kava, korenje, furlanska polenta



















- modri pinot,  Sanctum, Loče, Štajerska Slovenija
- rdeča zvrst (80% barbera, 20% merlot), Vina Miška, Vipava
- cabernet sauvignon, Prinčič Jožef in Damjan, Kozana, Goriška Brda
- zibabbo (suhi rumeni muškat) 2007, M-enostavno dobra vina, Štajerska Slovenija



Sladko presenečenje

To pa je bilo RES presenečenje. Namreč, gostje so dobili na krožnikih kranjsko klobaso. Ja, kot sladico so dobili kranjsko klobaso! Je pa bila ta klobasa ob spremljavi posebnega medu, ki pa ga znajo pripraviti le pri Turkovih!
In, če ne verjamete: takoj k Matičku, kjer lahko to tudi poskusite! Ja, tudi klobasa je lahko sladica!












Za tiste, še bolj sladkosnede, pa je Matiček pripravil še tole:












In še vino poleg sladice:


















rumeni muškat 2013, Vina Miška, Vipava

Med nami je bila tudi Petra s Kmetije pr'Turk in nam predstavila njihove res izjemne medene izdelke, katere je Matiček tudi uporabil pri svojih kulinaričnih kreacijah, ki so brez dvoma ODLIČNI! Pa poleg teh treh, ki so na sliki, imajo še en lep nabor drugih okusov, tako da vsekakor vsak najde kaj zase!









 


V družbi mnogobojk, ki so izbirala vina za tokratni večer:




















Ni komentarjev:

Objavite komentar