ponedeljek, 24. november 2014

17. Slovenski festival vin in 7. festival kulinarikehttps://www.blogger.com/go/blogger-cookies

Tudi mi smo bili poleg, in sicer:

V četrtek, 20.11.2014 so naši osnovnošolci iz OŠ Polje v sklopu projekta Kuhna pa to skuhali in postregli Žabjo vinsko juho,
v petek, 21.11.2014 pa smo imeli delavnico Ta vinčkova šifra v sodelovanju s Tasteme.si!

Osnovnošolci kuhajo...





Delavnica TA VINČKOVA ŠIFRA
Večni izziv in predmet neskončnih debat v prijetni družbi na kulinaričnih večerih je ujemanje vina s hrano. Katero vino izbrati k določeni hrani, kako se vino poroči s hrano ali gre vino "čez" hrano ali obratno, katere sestavine v hrani poudari...

V resnici vsako vino skriva svojo edinstveno kombinacijo arom in okusov, "vinčkovo šifro", ki je ključ in izhodišče za iskanje in kombiniranje sestavin v edinstveni hod, ko prilagojen izbranemu vinu.

Na delavnicah so udeleženci prek individualnega in skupinskega praktičnega kombiniranja predpripravljanih sestavin (med drugimi tudi z marmeladkami, želeji in oljčnim oljem z Domačije Butul, piranskim brancinom Fonda in Istrskimi tartufi, Vinko Šavle) skušali razvozlati šifro konkretnega vina, ki ga je za to priložnost zagotovil Taste me (Tasteme.si).

Udeleženci so z delavnice odšli bogatejši tudi za idejo, kako izvrsten kulinarični dogodek prirediti v družinskem krogu, za partnerja ali pa v družbi s prijatelji.

































Ni komentarjev:

Objavite komentar