Kaj: Matičkovo kulinarično VVM razvajanje
Kdaj: 22.11.2014 ob 19.00
Kje: Gostilna Pr'Matičku, Jezerska cesta 41, 4000 Kranj
Ponovno smo se razvajali v Gostilni Pr'Matičku, kjer smo spoznavali in odkrivali kombinacije med jedmi, ki jih je za nas pripravil kuharski mojster Matiček (Matjaž Erzar)
in vini, ki jih bodo na podlagi jedilnika zbrali mnogobojci! Identita
vin je bila, z izjemo uvodne dobrodošlice, zakrita, in smo jo, kot
vedno, sproti
razkrivali.
Dobrodošlica s pršutovim čipsom
ekološki rose 2013, Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške, Slovenska Istra
Brancinov karpačo, trviški radič v rižoti
- chardonnay Quercus 2013, Goriška Brda
- jakot 2012, Emeran Reya, Goriška Brda
- penina Gisela, Na Bregu, Marinič, Goriška Brda
Srnjakov cvrček na bučkinem pireju z olivnim oljem
- malvazija 2013, Vina Koper, Slovenska Istra
- XL 2012, klet Miro Munda, Štajerska Slovenija
- merlot 2011, Mužič, Goriška Brda
Roza pečen damjakov hrbet, bučni pire, kostanjeva omaka, pituralka z bezgovo kremo
Dobrodošlica s pršutovim čipsom
ekološki rose 2013, Ekološko vinogradništvo Rodica, Truške, Slovenska Istra
Brancinov karpačo, trviški radič v rižoti
- chardonnay Quercus 2013, Goriška Brda
- jakot 2012, Emeran Reya, Goriška Brda
- penina Gisela, Na Bregu, Marinič, Goriška Brda
Srnjakov cvrček na bučkinem pireju z olivnim oljem
- malvazija 2013, Vina Koper, Slovenska Istra
- XL 2012, klet Miro Munda, Štajerska Slovenija
- merlot 2011, Mužič, Goriška Brda
Roza pečen damjakov hrbet, bučni pire, kostanjeva omaka, pituralka z bezgovo kremo
- Rosso Grande Alberone 2012, Vino D'Italia
- Panter, rdeča zvrst, 2011, PriMar, Goriška Brda
- refošk 2011, Domačija Čebron, Branik
Cimetov parfait s kakijevim kulijem
traminec Malek, 2008, P&F Jeruzalem Ormož d.o.o., Štajerska Slovenija
Ni komentarjev:
Objavite komentar